Pican u znaku mitova i legendi Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog vikenda stari grad Pican okupirat ce vile, štrige, zmajevi i vještice: od petka do nedjelje cetvrtu godinu za redom zagrebacka udruga Val Kulture organizira LegendFest, festival narodnih prica, legendi i mitova Istre.

Kao i lanjskih godina, na 12 lokacija u Picnu svakodnevno ce se održavati predstave, radionice i performansi u kojima sudjeluju i posjetitelji, a program je namijenjen i djeci i odraslima. Uz scenska uprizorenja, sva tri dana na šetnici uz park sv. Nicefora održavat ce se Legendsajam, a svojim ce se likovnim ostvarenjima predstaviti Esad Ribic i Marsela Hajdinjak.

Ove godine uz goste iz Zagreba, Pule i Rijeke, plesnim performansom "Somnium tractat" i citanjem bajke "Legenda o Ružica-gradu" predstavit ce se i talentirani srednjoškolac iz Labina Mario Gigovic.

Programi pocinju u 18 sati i traju do ponoci, izuzev performansa za odrasle "Onaj Bakho ca živi na brdu" Filipa Licanina ciji glavni dio pocinje u ponoc. Najmladim posjetiteljima namijenjene su bajke "Zvonki cedar" Studija kazališnih istraživanja iz Rijeke, predstave "Hokus pokus Brijuni" Nataše Tepša i Davida Petrovica, "Brat daj mi bat" kazališta MILK iz Pule, "Božanska lakrdija" i "Vatreni spektakl" grupe Artistika iz Zagreba.

"Budenje Zmaja Istarskog" naziv je likovne radionice za posjetitelje, svojevrsnog dnevnika dogadanja, koji ce kulminirati u nedjelju povorkom kroz Pican i završnim performansom.

Uz to, najavljeni su i scenski monolog "Hip vila, hip štriga" Elis Bacac, plesne predstave "Vilinska šuma" u izvedbi zagrebackog Centra za kulturu Pokret zvuka te koncert Franka Krajcara & Indivia banda.


Podijeli: Facebook Twiter