Pican se žalio na presudu o Rockwoolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Picansko vijece je na sjednici u subotu podržalo žalbu na presudu pazinske stalne službe Trgovackog suda u Rijeci kojom je krajem ožujka odbacena tužba Opcine Pican protiv tvornice kamene vune Rockwool zbog onecišcavanja okoliša i ugrožavanja zdravlja ljudi te zahtjev za regulaciju emisija i naknadu štete u iznosu od 15 milijuna kuna.

Žalbu je Branislav Vukojevic, odvjetnik koji zastupa Opcinu, predao u subotu, posljednjeg dana zakonskog roka, pa vijecnici, za razliku od najave dane na sjednici u cetvrtak, nisu odlucivali o podnošenju žalbe, nego o njenom eventualnom povlacenju.

Vukojevic ih je pisano obavijestio da to mogu uciniti u bilo kojem trenutku te da 174 tisuce kuna, koliko žalba stoji, nece uracunati u svoje troškove, odnosno da je ona za Opcinu besplatna.

Dvoje od osam prisutnih vijecnika, Jasmina Slivar s NL Kristine ?urovic i nositelj NL Branko Ružic, ostali su suzdržani, odnosno nisu htjeli preuzeti odgovornost za eventualni gubitak parnice, koji bi Pican gurnuo u velike toškove.

Oboje smatraju da je  u žalbenom postupku potrebno podnijeti još dokaza jer postojeci nisu dostatni da bi pobili obrazloženje presude, koja glasi da inspekcijski nalazi i nalazi niza ovlaštenih institucija pokazuju da emisije iz tvornice ne prekoracuju zakonom dozvoljene granice.

Žalba je predana sudu u Pazinu, a o njoj ce odlucivati Viši trgovacki sud u Zagrebu. (R. SELAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter