Pićan: Ponosni na izgrađenu vodoopskrbnu mrežu

Sa svečane sjednice pićanskog vijeća (I. RADIĆ)
Sa svečane sjednice pićanskog vijeća (I. RADIĆ)

Najponosniji smo na izgradnju više vodovodnih ogranaka za priključenje mnogih obitelji na opskrbni sustav, istaknuo je pićanski načelnik Ivan Franković na svečanoj sjednici Vijeća u povodu Dana općine, blagdana Sv. Roka.

Završeni su, naime, ogranci ukupne dužine 14 km, i to Sv. Katarina, Oršanići - Gologorički Dol, te dio onih za sela Marfani i Bilići.

Projektna dokumentacija, pak, priprema se za vodovodnu mrežu za Rimanići, Medigi, Tominčići, Ćopi i Maršani, Karbune, te potez Perinići - Marišće, izvijestio je Franković.

U godišnjoj inventuri spomenuo je i izgradnju četverostaznog boćališta s rasvjetom u Tupljaku te najavio da će se popločavanje starogradske jezgre Pićna, projekt koji podupire Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, završiti do konca godine.

Izrađen je, kazao je Franković, i projekt preuređenja drugog dijela pićanske Baronove palače u mini-hotel, te onaj za dječji vrtić koji će se urediti u otkupljenoj zgradi nekadašnje oštarije.

Otkupljeno je i zemljište za proširenje groblja i izgradnju mrtvačnice u Pićnu, a u pripremi je projekt vatrogasnog doma u Sv. Katarini.

Načelnik Franković uručio je plakete Općine Željki Fonović iz Tupljaka i Samanti Lukšić iz Jurani, nagrađenih odlukom Vijeća. Fonović, dugogodišnja prosvjetna djelatnica OŠ Vladimira Nazora Potpićan - PŠ Tupljak, ovjenčana je za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju djece.

Mlada, 29-godišnja Lukšić, pak, vrednovana je za izniman doprinos u promicanju sporta, boćanja za osobe s invaliditetom te uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, pri čemu najjače sjaji zlatna medalja u parovima za one s najtežim stupnjem invaliditeta.

- Premda sam dobila puno priznanja u svome poslu, ovo me ugodno iznenadilo. Počašćena sam jer je ipak najbolje kada te nagrade u tvome kraju, tvoji ljudi. Na koncu, bolje je biti prvi u selu nego zadnji u gradu, poručila je laureatkinja Fonović. (I. RADIĆ)

Hakl, boćanje i pučka fešta
Na malonogometnom turniru u Pićnu, priređenom u povodu Rokove, prvo mjesto u konkurenciji šest ekipa osvojila je momčad Setum Stari Pazin, drugi su bili Švići, a treće Gračišće. Za Setum su igrali: Filip Trubić, Josip Mališa, Lino Mališa, Ivan Jeromela, Dean Špoljarić, Ivan Staver i Nikola Bursać.

Među šest trojki na boćarskom turniru, pak, prvo mjesto osvojili su Šimunčići, drugo Tupljak, a treće Pićan. Na sinoćnjoj dobro posjećenoj pučkoj fešti publiku su zabavljali Replay bend, Alen Vitasović i Dalmatino.

 


Podijeli: Facebook Twiter