Pićan: Netransparentno trošenje općinskog novca

Branko Ružić isticao se na sjednici pićanskog vijeća (R. SELAN)
Branko Ružić isticao se na sjednici pićanskog vijeća (R. SELAN)

Jučer održanu sjednicu Općinskog vijeće obilježile su optužbe oporbenih vijećnik Branka Ružića i Fabricija Lukeža, nositelja i člana kandidacijske liste birača, na račun Silvana Jurana i Ivana Frankovića, IDS-ovog predsjednika Vijeća i načelnika općine, za ignoriranje Vijeća i netransparentnost u trošenju općinskog novca.

- Nešto tu "smrdi"- kazao Ružić u tiradi protiv stavke od 300 tisuća kuna u ovogodišnjem općinskom planu nabave namijenjene održavanju putova nasipavanjem i košnjom vegetacije uz njih.

Kazao je da iz svog načelničkog iskustva zna da je godinama unatrag za održavanje makadamskih putova bilo dovoljno upola manje, a u međuvremenu niz njih je asfaltiran. Franković tvrdi je iznos premali, a Juran da bi i dvostruko više bilo malo s obzirom koliko su materijala odnijele učestale kiše.

Lukež je od Jurana uzalud pokušavao doznati koji će se putovi nasipavati, sve što je čuo bilo je da će to biti "putovi na teritoriju općine Pićan".     

Ružić je na početku sjednice optužio vladajući dvojac za kršenje zakona budući da je nedavno prošlo tri mjeseca od nesazivanja Vijeća, a prema statutu bi ga trebali sazivati mjesečno. Tvrdi da vijećnike ne informiraju o radu općine, pa slijedom toga neinformirani ostaju i njeni žitelji

- Stječe se dojam da ne znate što ćete raditi ili ne želite da se zna tako da biste mogli "mutiti", kazao je Ružić.

Vijeće je osim plana nabave izglasalo program gradnje objekta i uređaja komunalne infrastrukture, odluku o stanju sustava zaštite i spašavanja u općini te odluku o smjernicama njegovog razvoja za razdoblje od 2014. do 2016. godine. (R. SELAN) 


Podijeli: Facebook Twiter