Pican: Nastaviti borbu protiv Rockwoola ili ne?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnici Picna na sinocnjoj sjednici nisu odlucili, premda rok za to istjece u ponedjeljak, hoce li se Opcina žaliti na presudu Trgovackog suda u Pazinu, koji je koncem ožujka odbio zahtjev iz njene tužbe protiv tvrtke Rockwool Adriatic zbog onecišcenja okoliša i zdravlja ljudi.

O žalbi ce se, dogovoreno je, opredijeliti na sjednici zakazanoj za subotu u 19 sati, nakon konzultacija s pravnikom Marijanom Belušicem, koji inace zastupa picansku samoupravu, buduci da njen odvjetnik iz spora s tvornicom kamene vune Branislav Vukojevic vec duže ne odgovara na pozive opcinara.

Vukojevic je, culo se, cjelovitu presudu zaprimio 27. travnja, a Opcini ju je dostavio tek jucer pa se lokalna uprava, koja Rockwoolu mora nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 534 tisuce kuna, našla u vremenskom tjesnacu i velikom problemu.

Dilemu je najbolje ilustrirao oporbeni vijecnik Branko Ružic (nezavisna lista).

- Ukupni troškovi parnice koje ce morati pokriti Opcina teže oko milijun kuna buduci da se i Vukojevic ima pravo naplatiti prema odvjetnickoj tarifi, ne manje od 300 tisuca, a to ce i uciniti. Milijun kuna - to je petina našeg proracuna ili polovica novog djecjeg vrtica. Ako nam žalba bude odbijena, troškovi postupka udvostrucit ce se, a to je vec cijeli vrtic. S dva milijuna kuna uništili bismo opcinu! Pitanje je tko ce preuzeti odgovornost?!, rekao je Ružic. (I. RADIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter