Pican komisijom protiv Rockwoola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Verdilio Karlic imenovan je predsjednikom, a Doris Floricic i Kristina ?urovic clanicama komisije za probleme vezane uz tvornicu kamene vune Rockwool na sjednici Opcinskog vijeca Picna. Osnovana je na inicijativu Karlica, s glavnim ciljem da se, zbog još uvijek brojnih pritužbi mještana, "napokon izvedu stvari na cistac".

Na svakoj ce se sjednici vijeca, receno je, raspravljati o Rockwoolu, a komisija ce po potrebi biti proširena s cetiri clana, moguce i strucnjacima. Trebala bi odgovoriti na sporna pitanja oko studije utjecaja na okoliš, raspisivanja referenduma, te razmotriti potrebu sklapanja osiguravajucih ugovora od zagadenja, utvrdivanja odgovornosti za štete i angažiranja neovisnih mjeritelja kvalitete zraka.

Vijecnici su, usto, pokrenuli izmjene i dopune prostornog plana, s obzirom na to da je od njegovog donošenja prije cetiri godine bila onemogucena gradnja u selima bez kanalizacije, a gdje je ona planirana. Moglo se graditi samo u dijelu Picna s lani otvorenim procistacem i pripadajucom kanalizacijom, no ne i u njegovoj starogradskoj jezgri. Sada ce se, pak, gradevinske dozvole izdavati i za objekte s nepropusnom septickom jamom. Izraženo je žaljenje što se s ovom odlukom kasni, buduci da je vecina opcina takav propust pravodobno ispravila.


Podijeli: Facebook Twiter