Pican: Benazic najskuplja predsjednica komisije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Pican iz proracuna ce tijekom godine dana Korneliji Benazic, predsjednici opcinske komisije za kulturu, sport i turizam, platiti 12 tisuca kuna, odluceno je na posljednjoj sjednici vijeca. To je Doris Floricic iz Akcije mladih ocijenila «totalnim rasipništvom», upitavši se zašto Benazic nije placena s 200 kuna po sjednici, kao i predsjednici i clanovi ostalih komisija, koje su, kako je rekla, ionako prebrojne. Grad Pula, usporedila je Floricic, clanove komisija nagraduje sa 150 kuna po sastanku.

- Benazic, koja je iz Pule, ondje za nas obavlja mnogo posla te nam više nego puno pomaže, pogotovo oko Centra za nematerijalnu kulturnu baštinu. Angažirana je oko Legendfesta, za Dan opcine, Bartulju u Tupljaku i svih ostalih manifestacija, a putni troškovi joj nisu placeni, pojasnio je nacelnik Ivan Frankovic (IDS) ovu, cini se, raritetnu odluku lokalne zajednice. Floricic ga je ispravila, rekavši da Benazic ne živi u Puli, vec u Svetoj Katarini.

Ova je vijecnica podcrtala i prevelike honorare zamjenika nacelnika i dvoje potpredsjednika vijeca, a njeni prijedlozi o prepolovljavanju ostalih naknada (osim predsjedniku vijeca) nisu prošli. Tako ce celnik vijeca Silvan Juran (IDS) mjesecno primati dvije tisuce kuna, jednako kao i zamjenik nacelnika Igor Lukež. Na upola manji honorar, i to po sjednici, mogu racunati potpredsjednici vijeca Kristina ?urovic (nezavisna lista) i Franko Baf (HSLS), dok ce vijecnici po zasjedanju dobivati 400 kuna.

- To su neto naknade, kojima treba pribrojiti doprinose, poreze i putne troškove pa je sve preveliko opterecenje za naš proracun. Zar clanovi komisija ne bi radili besplatno, za dobrobit lokalne zajednice, upitala se Božena Sucic (Akcija mladih).

Vijecnici su nacelniku Frankovicu izglasali suglasnost za sklapanje kupoprodajnog ugovora za zgradu nekadašnje oštarije u središtu Picna, u kojoj se planira otvoriti vrtic. Nekretninu od stotinjak kvadrata i 350 kvadrata okucnice Opcina ce Ersiliji Kopani iz Opatije platiti 130 tisuca eura, i to kroz cetiri godine. Do kraja 2009. Pican se obavezao na 47,8 tisuca eura, a uslijedit ce godišnje rate od 27,4 tisuce.


Podijeli: Facebook Twiter