Picajoli iz Malinske bolji od višnjanskih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedanaestim uzastopnim danom na kojem su gledatelji u Domu sportova «Mate Parlov» mogli uživati u majstorijama aktera 22. izdanja malonogometnog turnira «Moja ulica, moja ekipa 2010. – Suzuki Motortech», zakljucena je lista sudionika osmine finala.

U ogledu dvije ekipe koje se obje zovu po pizzerijama, branitelji naslova iz Malinske u gledalište su otpravili Višnjance. «Al ritrovo» je odolijevao sedam minuta, no kad je Vukovic aktivirao prvu «minu», sve je bilo puno lakše za «TNT», koji je pobjedu u završnici susreta potvrdio pogocima Perušica i Plecica, najboljeg igraca lanjskog turnira.

Ako cemo u osmini finala vidjeti osvajace 21. «Ulice», tamo nece biti njihovih prethodnika, porecke «Vita Leve Elektrometal», od kojih su bolji bili hakleri «Konobe Danijela Betiga». U puno neizvjesnijem susretu Porecani su poveli pogotkom Žikovica, njegovim sedmim na turniru, koji je iskoristio pogrešku Balica i prizemnim udarcem s 15-ak metara svladao Crepa. Taj je rezultat stajao na semaforu do šeste minute nastavka, kad je jedan udarac s distance u gužvi skrenuo ?ijan, prevario Mofardina i tako vratio stvari na pocetak. I tad su krenula prava uzbudenja.

«Konoba» je povela u 26. minuti, kad je uigranu kombinaciju nakon kornera u pogodak pretvorio Baretic. No, samo 20-ak sekundi Porecani su bili u zaostatku, a tad je za 2:2 zabio Flego, najbolji igrac pretprošle «Ulice». Mislilo se u tom trenutku da bi pobjednika mogli odluciti sedmerci, no igraci «Vita leve» su u 28. minuti još jednom loše reagirali nakon kornera, što je iskoristio Barišic da im iz «reprize» ponovno zatrese mrežu. Krenuli su tad Porecani na sve ili ništa, ali sekundu prije posljednjeg sudackog zvižduka Flego je umjesto mreže pogodio stativu i dalje je prošla «Konoba Danijela Betiga».

Posljednji vikend na 22. «Ulici» aktivni ce biti i hakleri «Axea». Dali su sve od sebe golobradi mladici iz «CB Vrks & Poliklinika Peharec», no iskustvo, cvrstina i kvaliteta je bila na strani njihovih protivnika i «axeovci» su prošli u osminu finala. Raspoloženi Petrušic još je jednom zakljucao svoja vrata, dok su na drugoj strani prednost za «Axe» donijeli golovi Pekice u petoj i Gibica u 17. minuti. Pokušali su «vrksovci» u završnici susreta s promjenom vratara kako bi dobili igraca više u polju, no takvu riskantnu taktiku kaznio je minutu prije kraja Rašula pogotkom za konacnih 3:0.

„Istradrvo Porec" i MNK „Potpican ABS Autodijelovi Tokic" posljednje su dvije ekipe koje su, identicnim rezultatom od 2:1, izborile vizu za osminu finala na 22. izdanju malonogometnog turnira „Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech".

Premda na oba ogleda uzbudenja nije manjkalo, vecu neizvjesnost ponudio je ogled Potpicanaca i „Elektroimpexa", cije boje brane vecina igraca koji su 2006. godine, pod imenom „AS Šaric", osvojili „Ulicu". U susretu koji je završio nekoliko minuta prije ponoci bio je „Potpican" u rezultatskom zaostatku, no sve je s dva pogotka okrenuo Marko Tomljanovic. Time je svoju kvotu na turniru podigao do brojke sedam, a pobjednicki gol, postignut 27 sekundi prije kraja susreta, ujedno je i 600. na 22. „Ulici". (Ivica CEROVAC)

Rezultati 3. kola:
MNK Jaši - MNK Veruda Garti Sails II 5:3, TNT Pizzeria Matteo Malinska – Pizzeria Al ritrovo Višnjan 3:0, Vita leva Elektrometal I – Konoba Danijela Betiga 2:3, Axe – CB Vrks&Poliklinika Peharec 3:0, Visitors Pansion sport – Liverpoola 1:0,Istradrvo Porec - No name 2:1, MNK Potpican ABS Autodijelovi Tokic - Elektroimpex 2:1.


Podijeli: Facebook Twiter