Phototurist kroz sakralno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Matija Stošic dobitnica je prve nagrade vodnjanskog Fotografskog extemporea Photourist. Nagrade su dodijeljene u Kreativnoj kuci Roberte Weissman Nagy, koja je vodila i organizirala dogadaj. Pobjednica je nagradena samostalnom izložbom u galeriji Loggia.

Druga nagrada pripala je Marinu Raunicu koji je osvojio samostalnu izložbu u Kreativnoj kuci.

Otkupne nagrade Turisticke zajednice Vodnjana dobili su Dalibor Talajic (tisucu kuna) te Igor Blagonic i Saša Vadanjel (po 500 kuna). Nagrade sponzora dobili su Doris Labinaz, Dalibor Talajic, Marino Raunic i Nenad Zrinacak.

Ovogodišnja tema Photourista bio je sakralni Vodnjan, a žiri koji je odlucivao o najboljim djelima sacinjavali su Miranda Legovic, Marko Beslac i Tanja Milicic.



Na Fotografski extempore prijavilo se 45 autora iz citave Hrvatske koji su na procjenu žirija poslali 103 fotografije. Na žalost organizatora, fotografi nisu mogli pristupiti u unutrašnjost sakralnih gradevina tako da je cjelokupni natjecaj prikazao sakralni život u svakodnevnici koja se odvija izvan crkvenih zdanja u Vodnjanu.

Cjelokupna izložba pozvana je u Zagreb u Galeriju Fotokluba Zagi-foto krajem listopada. Weissman Nagy najavila je da ce sljedeci Photourist biti vezan za maslinarstvo, od ploda do proizvoda, po cemu je Vodnjan prepoznatljiv.


Podijeli: Facebook Twiter