PH u veslanju: Pet naslova u Istru

Ivan Piton i Patrik Prnjak, Istra (Snimio Saša MILJEVIĆ)
Ivan Piton i Patrik Prnjak, Istra (Snimio Saša MILJEVIĆ)

Sjajan uspjeh, nikad veći, ostvarili su istarski klubovi na danas zaključenom trodnevnom 22. prvenstvu Hrvatske u veslanju održanom na Jarunu. Na poluotok je ukupno stiglo čak 14 medalja, od kojih je pet bilo zlatnog sjaja. Medulinci su osvojili tri zlata, a Puljani dva. Ukupno je Istra osvojila osam, a Medulin šest medalja, dok je Arupinum ostao bez medalja.

Nikad bogatiji ulov imali su Medulinci. Darko Privrat u skifu lakih juniora, Margarita Stanko u skifu kadetkinja i četverac na pariće juniora B u sastavu David Šišić, Matej Bogdanović, Antonio Pavelić i Marko Dorić donijeli su prva tri naslova najmlađem istarskom veslačkom klubu.

Puljani su se vratili s dva naslova, jedan je pripao reprezentativcima Ivanu Pitonu i Patriku Prnjaku s kormilarom Antoniom Poropatom u seniorskom dvojcu, dok je drugi osvojio četverac na pariće juniorki B u sastavu Tea Dušić, Blanka Dermit, Katarina Čerina i Frida Cukon.

U konkurenciji 28 klubova Istra je na koncu bila ukupno peta, dok je Medulin zauzeo osmo mjesto, daleko ispred nekadašnjih velikana zadarskog i riječkog Jadrana. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter