PH u olimpijskom triatlonu - Tea Miloš srebrna

Viceprvakinja Hrvatske - Tea Miloš
Viceprvakinja Hrvatske - Tea Miloš

Po tradiciji i ovogodišnji, 17. po redu memorijal "Marijan Pedišić" okupio je na Jarunu najbolje hrvatske triatlonce koji su se natjecali u nekoliko disciplina, od kojih je centralni događaj bilo prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu te ono najbrojnije, natjecanje u supersprint triatlonu. Svoje mogućnosti okušali su brojni članovi Triatlon kluba Pula, a jednog, ali vrijednog  predstavnika imao je i TK Albona Extreme.

Među najjačim triatloncima u apsolutnoj, elite ženskoj kategoriji  olimpijskog triatlona (1,5 km plivanja, 38,4 km bicikla, 10 km trčanja) očekivano je jednu od glavnih uloga igrala Puljanka Tea Miloš, koja je ponovno imala obračun s reprezentativnom kolegicom Dariom Pletikapom (TK Zrinski Novatec) i na kraju zaostala 4.32 minute te je s ostvarenim vremenom 2:11.19 zauzela drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske. Od ostalih šest cura koje su činile konkurenciju, najbliže tom reprezentativnom dvojcu bila je Maja Bonačić (TK Swibir).

U muškoj, elite kategoriji najbrži je bio Matija Lukina (1:52:26) iz Gornje Stubice osvojivši tako ovogodišnje PH.

U supersprint triatlonu (0,375 km plivanja, 12,8 km bicikla, 2,5 km trčanja) nastupilo je 96 natjecatelja, među kojima su veoma uspješni bili pulski predstavnici. Najbrži je bio Duje Marić (36:47.28) koji je zauzeo drugo mjesto u generalnom poretku, čime je ujedno "uzeo" i kategoriju mlađih juniora. Luka Grgorinić (37:17.48) četvrtim mjestom generalke uspeo se na drugu stepenicu pobjedničkog postolja kod kadeta. Kod mlađih kadeta od Puljana je najbolji bio Fran Vozila (43:17.45), koji je zauzeo drugo mjesto, dok je  Filip Tokić (43:46.95) bio treći.

U istoj kategoriji nastupili su i Luka Penić (47:29.09) i Stefan Gagić (51:18.34) koji su zauzeli šesto, odnosno deveto mjesto. Najstariji pulski predstavnik u supersprint triatlonu bio je Ivo Marić (37:50.43), kojemu je sedmo mjesto generalke donijelo slavlje u seniorskoj konkurenciji.

Od pulskih mladih dama Chiara Peruško (41:01.38) završila je utrku kao druga u ženskoj konkurenciji, čime je i kod kadetkinja zauzela isto mjesto, a zanimljivo je da je Chiarino vrijeme bilo odlično, 17. u generalnom poretku gledajući muške i ženske rezultate. Uspješna je bila i Melani Jovanov (52:15.51) koja je zauzela osmo mjesto kod mlađih kadetkinja. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter