PH u odbojci za kadete/kinje: Umažanke prvakinje

Najbolje u Hrvatskoj - kadetkinje Umaga
Najbolje u Hrvatskoj - kadetkinje Umaga

Nakon tri dana uzbudljivih utakmica u sparnoj rovinjskoj dvorani Gimnasium, gdje je pred 400 gledatelja odigrana završnica, te u Valbruni, završilo je odbojkaško prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje.

Za veliko iznenađenje  pobrinule se mlade odbojkašice iz Umaga i odbojkaši iz Karlovca koji su, pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo, osvojili prvo mjesto. U konkurenciji 19 ekipa kadetkinje trenera Ivice Radočaja u finalnoj su utakmici, uz podršku stotinjak navijača iz Umaga, poslije dva sata uzbudljive i dopadljive igre u pet setova svladale ekipu Osijeka 06.

Uzbudljivo je bilo i kod kadeta u konkurenciji deset ekipa, a u finalu su Karlovčani nadmudrili favorite Mladost Marinu Kaštelu, dok su se mladi rovinjski odbojkaši s trenerom Marinom Ivanićem morali zadovoljiti trećim mjestom.

Po izboru trenera najbolja igračica prvenstva je Margarita Buvinić, a najbolja tehničarka Rudy Renko-Ilić (obje Umag), najbolja napadačica Dinka Kulić (Vibrobeton Vinkovci) te libero Barbara Fabulić (Osijek 06).

Kod kadeta najbolji igrač je Marin Tomić, napadač Petar Đirlić (oba Mladost MK), tehničar Filip Jakšić i libero Bruno Gojak (oba Karlovac). Uz solidno suđenje sudaca s istarskog područja medalje i pehare najboljim ekipama i plakete pojedincima podijelili su izbornici za ove uzraste, Zvonimir Bogdanović (kadeti) i Zina Urlić (kadetkinje) te trener Dragan Salapura i član IO HOU Arduino Popović. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter