PH u mačevanju: Jovanović zlatni, Botica brončana

Bojan Jovanović hrvatski je olimpijac
Bojan Jovanović hrvatski je olimpijac

Bojan Jovanović, prvi hrvatski mačevalac koji je prošle godine u Londonu nastupio na OI još od 1936. i od ove godine novi član porečke Špade, očekivano je osvojio naslov prvaka Hrvatske na trodnevnom pojedinačnom državnom prvenstvu što ga je njegov novi klub priredio u dvorani hotela Valamar Diamant.

Jovanović je u disciplini floret u konkurenciji 13 mačevalaca natjecanje po skupinama završio kao drugi, iza svog nekadašnjeg klupskog kolege iz Zagrebačke škole mačevanja Ivana Komšića. No, u eliminacijskoj fazi prvenstva, nakon što je u četvrtfinalu i polufinalu pobijedio dvojicu članova zagrebačkog Rapira, Natka Petrišića 15:5 i Vida Matišića 15:12, Jovanović je u finalu savladao i Komšića 15:8.

Preostalih devet mačevalaca Špade, koji su prvi put nastupili na prvenstvu Hrvatske, natjecali su se u disciplini mač, a pravi je pothvat napravila mlada Ivanita Botica koja je u konkurenciji 15 djevojčica uzrasta do deset godina stigla do polufinala i osvojila brončanu medalju. Botica se natjecala i u starijoj kategoriji djevojčica do 12 godina u kojoj je zauzela 12. mjesto.(K. K.)

 


Podijeli: Facebook Twiter