PH u judu: U Istru stigla četiri naslova

Prvaci - Matej Grubiša (Istarski borac) i Tin Mihael Capar (Pulafit) (D. MEMEDOVIĆ/Arhiva)
Prvaci - Matej Grubiša (Istarski borac) i Tin Mihael Capar (Pulafit) (D. MEMEDOVIĆ/Arhiva)

Uz nastup 376 natjecatelja iz 46 domaćih klubova, 264 judaša i 100 judašica, u Splitu su održana dva prvenstva Hrvatske u judu, u konkurenciji mlađih seniora i mlađih kadeta. Uspješni su i ovom prilikom bili istarski predstavnici koji su se okitili s četiri naslova državnih prvaka, čemu su pridodali dvije srebrne i sedam brončanih medalja. Usto, Istarskom borcu pripao je i pehar za osvojeno momčadsko drugo mjesto među mlađim seniorima, uzrastu u kojem su najbolji bili judaši Zagreba.

Najviše bodova Puljanima je pripalo u kategoriji do 81 kg u kojoj je nastupilo 23 judaša, a na kraju je viđen klupski finale. Naime, do borbe za zlato stigli su Dominik Družeta i Filip Ušić, a finalni je ogled pripao Družeti. Zlato je osvojio i Matej Grubiša u kategoriji +100 kg, za što su mu trebale četiri pobjede među kojima je bila i ona protiv Ivana Čovića (Maksimir), branitelja naslova.

Zlato je u ovom uzrastu osvojio i Tin Mihael Capar, član Pulafita. Nakon što je u prvom kolu kategorije do 60 kg bio slobodan, Capar je s dvije pobjede izborio finale gdje ga je, treći put ove godine, čekao Dubrovčanin Paulo Buterin. Naime, ova su se dvojica judaša susrela u juniorskom finalu u kojem je slavio Capar te seniorskom u kojem je uspješniji bio Buterin, a sad je Puljanin poveo s 2:1.

U ženskoj konkurenciji bronce su pripale Aniki Žudih iz Pulafita (do 48 kg) i Sari Ivančić iz rovinjske Uchimate (do 52 kg), a put do odličja bio im je olakšan činjenicom što su u ovim kategorijama bile prijavljene samo po tri judašice.

Jedino zlato u uzrastu mlađih kadeta osvojila je Lara Kliba, članica Istarskog borca, koja je u kategoriji do 57 kg, u kojoj se "naguralo" 17 judašica, s pet uvjerljivih pobjeda izborenih "ipponima" obranila lanjski naslov. Njena klupska kolegica Demi Lisjak poražena je u finalu kategorije do 48 kg te joj je pripalo srebrno odličje, a do bronce su stigli Damian Sokolović (do 46 kg) i Manuel Krajcar (do 66 kg).

Broncu za Pulafit osvojio je Manuel Peteh (do 42 kg) Uspješan istarski nastup s još su dvije bronce zaključili Labinjan Denis Aličajić (do 60 kg) i Rovinjež Tomislav Brstilo (do 66 kg). (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter