PH u judu: Dominiku Družeti treći uzastopni naslov

Dominik Družeta (desno), Istarski borac (Snimio Neven LAZAREVIĆ)
Dominik Družeta (desno), Istarski borac (Snimio Neven LAZAREVIĆ)

Četiri medalje osvojili su pulski judaši, članovi Istarskog borca i Pulafita, na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci. Za Istarski borac zlato je osvojio Dominik Družeta u kategoriji do 81 kg, dok se u istoj kategoriji broncom okitio Boris Maurović. Komplet medalja zaokružio je Robert Klačar srebrom u kategoriji do 60 kg, a u istoj je, najlakšoj kategoriji, do bronce stigao Manuel Peteh, član Pulafita.

Lišeni pomoći dvojice svojih jakih aduta, Damira Islambašića i Darka Šekuljice koji nisu nastupili u Rijeci, u Istarskom borcu sve su nade polagali u Dominika Družetu i on ih nije iznevjerio te je stigao do trećeg uzastopnog seniorskog naslova u kategoriji do 81 kg, koja je okupila 22 judaša. Premda mu je ovo bio prvi nastup nakon točno četiri mjeseca i osvojene bronce na prvenstvu Europe za mlađe seniore te se kroz turnir vidjelo da mu nedostaje natjecateljskog ritma, i takav Družeta bio je superioran svojim konkurentima. Za zlato mu je trebalo pet pobjeda.

Malo je nedostajalo da u ovom kategoriji Istarski borac upriliči klupsko finale, ali nakon što je bio slobodan u prvom kolu i potom svladao Jakova Mlinarevića (Mladost) i Juru Čubelića (Split), Borisa Maurovića je u polufinalu porazio Denis Beljić (Lika) i "gurnuo" ga u borbu za broncu u kojoj je svladao Krunu Korena (Pinky). Nisku medalja Istarskog borca zaokružio je Robert Klačar koji je u kategoriji do 60 kg pobjedama nad Marinom Tomašem (Omiš), Lovrom Lackovićem (Panda) i Lukom Šunjićem (Lika) stigao do finala, gdje je morao priznati primat sedam godina starijem Bernardu Azinoviću (Zagreb). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter