Pevecovim radnicima 500 kuna pomoci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zajednickom akcijom Grada Pule, Istarske županije, Glasa Istre i grupe Puljanka radnicima pulskog Peveca isplacen je novcani bon od 500 kuna koji ce moci iskoristiti u Puljankinim trgovinama.

Pulski gradonacelnik Boris Miletic posjetio je u ponedjeljak ujutro radnike koji se i dalje smrzavaju na parkiralištu ispred centra, uvjerivši se da ih velik broj jedva preživljava jer medu njima ima i supružnika koji su oboje bili zaposleni u Pevecu i sada bez prihoda nemaju osnovno za život.

Miletic je rekao da je Grad zajedno sa Županijom pozvao Glas Istre i Puljanku da se pridruže akciji i dodao da ce bon dobiti 40-ak zaposlenika centra. "Radnici se stvarno nalaze u teškoj situaciji, a medu njima ima i samohranih majki", rekao je Miletic.

Buduci da su bez ikakvih primanja vec tri mjeseca, djelatnici su pomoc objerucke prihvatili. Predstavnica radnika Nataša Zadkovic veli da je nekima 500 kuna možda malo, ali da njima mnogo znaci, osobito sada pred božicne blagdane i u trenutku kada nemaju ni za kruh.

Potvrdila je da se još ceka imenovanje stecajnog upravitelja za Pevec Zagreb te da se svi nadaju da Božic ipak nece docekati na parkiralištu. Štrajk i dalje nastavljaju izmjenjujuci se u smjenama, a žalosno je što im ni nakon 20 dana štrajka nitko ne zna odgovoriti mogu li se nadati barem jednoj zaradenoj placi.


Podijeli: Facebook Twiter