Peveci u pritvoru, knjigovotkinja puštena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdravko i Višnja Pevec terete se za izvlacenje više od 17 milijuna kuna iz njihovog trgovackog poduzeca Pevec, zbog cega im je u cetvrtak navecer istražni sudac u Bjelovaru odredio zadržavanje u pritvoru.

S istražnog suda puštena je Dragica Barišic, koja ce ostatak ovog postupka, za sada, odradivati sa slobode. Zdravko i Višnja Pevec, pak, u pritvoru cekaju istražni zahtjev koji je u petak podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Kako se neslužbeno saznaje, Višnja i Zdravko nekoliko su mjeseci fiktivnim isplatama iz svojih poduzeca izvukli preko 17 milijuna kuna gotovine, i to u trenutku kad je bilo jasno da veliko trgovacko poduzece klizi u stecaj.

Na taj su nacin u stilu najsnalažljivijih tajkuna iz devedesetih godina iz tvrtke za sebe spasili goleme gotovinske iznose, no u tome ih je ocigledno zatekla policija.

Barišic se tereti za pomaganje jer je ona odradivala "terenski" dio posla, odnosno kao knjigovotkinja poduzeca knjižila je sve fiktivne platne naloge u financijskoj dokumentaciji poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter