Pevec nije zainteresiran za pulski Bricostore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon informacije da trgovački lanac Pevec ulazi u šoping centre Bricostorea koji odlazi iz Hrvatske i da su te dvije tvtke postigle dogovor prema kojem će Pevec uzeti u zakup centre u Zagrebu i Splitu, pokušali smo doznati planira li se isti scenarij i u Puli.

No, kako doznajemo od Danijele Stjepanović, iz Odjela za odnose s javnošću Peveca, za pulski Briocosotre nisu zainteresirani budući da, kako nam veli, Pevec odlično funkcionira u vlastitom prodajnom prostoru.

- Pulski Pevec jedan je od naših centara koji najbolje radi, rekla nam je Stjepanović.

Na naše pitanje hoće li i kada profunkcionirati i kat ovog trgovačkog centra koji je nakon stečajnog postupka ispražnjen odgovorila je da sigurno hoće, no još nije izvjesno kada. 

Podsjetimo, francuska kompanija Bricostore povukla se iz Hrvatske nakon devet godina rada, kako su izvjestili iz uprave, radi velikih financijskih gubitaka koje su centri bilježili. Iako su nagađanja o tome tko će preuzeti pulski prostor na obilaznici bila raznolika - od vatrogasaca, preko BauMaxa i Interspara - sva su se pokazala netočnima. Najnovije glasine govore o tome da bi se useliti mogao i jedan neimenovani njemački trgovački lanac.

Pevec se, pak, nakon stečaja izdignuo iz pepela. Nakon uspješno provedenog stečajnog preustroja tvrtka je oporavljena sredinom prošle godine. Bivše vlasnike Zdravka i Višnju Pevec zamijenilo je ukupno 712 dioničara, najviše iz redova dobavljača, koji su lani zabilježili porast prihoda za devet posto, u odnosnu na 2011. godinu te su poslovali sa 6,4 milijuna kuna neto dobiti. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter