Peugeotov 2008 - urbani lavić u SUV odijelu

Prednji kraj ima stilska obilježja marke
Prednji kraj ima stilska obilježja marke

Novom 2008-icom Peugeot želi upotpuniti svoju ponudu u B segmentu, istovremeno se oslanjajući na iskustvo u proizvodnji crossovera poput 3008, te nastaviti ofenzivu započetu modelom 208.

Novi crossover by Peugeot zamišljen je i razvijan za tržišta širom svijeta. Zbog svojih svjetskih ambicija, 2008 čini marku još dinamičnijom u strategiji razvoja ponude crossovera i osvajanju novih klijenata. Komercijalizacija počinje u proljeće, dok ga u Hrvatskoj očekujemo sredinom godine.

Dug jedva 4,16 m, 2008 na jedinstven način spaja voznost limuzine i robusnost SUV-a s prostranošću, modularnošću i udobnošću vozila. Zahvaljujući izvrsnim voznim osobinama, pogodan je i za gradsku vožnju i za otvorenu cestu.

Na prvi pogled, dizajnerska rješenja su u službi praktičnosti, prostranosti i voznih svojstava. Karakterizira ga povišen položaj, gume "Mud&Snow" i naplatci od 17 cola u mat nijansi. Crni blatobrani i zaštite na pragovima, prednje i stražnje zaštite i bočne zaštite od nehrđajućeg čelika štite najizloženije dijelove vozila od udaraca.

Prednji kraj nosi stilska obilježja marke. Fino oblikovan poklopac motora sugerira da se radi o čvrstom, robusnom i poletnom automobilu. Prednja "plutajuća" maska istovremeno djeluje i profinjeno i snažno. Farovi podsjećaju na mačje zjenice. Potpuno sjedinjeni s prednjom maskom, doprinose još izražajnijem i modernijem izrazu, dodatno istaknutom LED diodama.

Stražnji kraj je jednako dinamičan i robustan. Odlikuje ga nizak utovarni prag i stražnje staklo s udubljenjem, detaljem preuzetim s RCZ-a. Stražnja svjetla, s tri LED "pandže", skladno su uklopljena u karoseriju. Dinamici i eleganciji profila doprinosi bočno staklo s metalnim ukrasom, a krovni nosači pojačavaju dojam dinamičnog i avanturističkog duha. Dakako, odlikuju ga i velike staklene površine, poput panoramskog krova koji nagovještava prostranu unutrašnjost i otvorenost prema okolini.

Motorizacija zadnje generacije pruža jedinstven doživljaj vožnje uz nisku potrošnju. Zahvaljujući modernoj tehnologiji dizelskih e-HDi motora i trocilindričnih benzinskih motora, urbani crossover 2008 izdvaja se od konkurencije emisijama CO2 od 99g/km. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter