Peugeot redizajnirao 308-icu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peugeot je redizajnirao model 308 za nadolazeci salon automobila u Ženevi. Uz zategnute bore automobil je dobio i nekoliko tehnickih unapredenja.

Novi Peugeot 308 dobio je još ozbiljniju prednju masku s manje naglašenom rešetkom hladnjaka, novim setom svjetlosnog sklopovlja te setom dnevnih LED svjetala.

Automobilu je redizajniran i poklopac motora, a kupci ce moci birati izmedu nekoliko setova aluminijskih naplataka. Francuski proizvodac istovremeno je redizajnirao sve karoserijske izvedbe 308-ice – kompakt, karavan i kupe kabriolet.

Izmjene iznutra manje su ocite, a ogledaju se u izboru novih boja i materijala za presvlacenje sjedala.

Ne otkrivajuci kako su to izveli u Peugeotu kažu da su modelima 308 u prosjeku smanjili masu za 25 kilograma te su unaprijedili postojecu gamu benzinaca i dizelaša.

Novost je uvodenje modela 1.6 HDi FAP koji pomocu sustava micro-hybrid e-HDi, odnosno zahvaljujuci funkciji stop-start i pametnom alternatoru koji kineticku energiju kocenja pretvaraju u elektricnu, emitira tek 98 grama CO2 po kilometru.

Više o Peugeotu 308 znat cemo nakon službene premijere automobila pocetkom travnja, a automobil bi u prodaju trebao krenuti neposredno po zatvaranju salona u Ženevi.


Podijeli: Facebook Twiter