Peugeot priprema auto na bazi 508-ice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proizvodaci automobila nerijetko se okrecu izradi takozvanih primjeraka halo vozila da bi privukli klijentelu i ušli u žižu potrošackog interesa.

Najcešce je rijec o superautomobilima ili ultraluksuznim limuzinama, pa smo tako u posljednje vrijeme docekali Lexusov LFA, Nissanov GTR i Hyundaijev Equus.

Ipak, i tu postoje odstupanja od pravila, a jedno od njih trebao bi s rijeci u djela provesti Peugeot. Prema pisanju Autocara, francuski proizvodac takoder priprema najprestižniji model koji nece biti ni superautomobil ni limuzina, vec – crossover!

Peugeot bi navodno na platformi nove 508-ice trebao predstaviti automobil koji bi karakteristikama konkurirao Audiju A6 Allroad, odnosno raspolagao bi integralnim pogonom i povišenim odstojanjem od tla radi vece upotrebljivosti izvan uredenih prometnica.

Francuzi bi automobil i vizualno distancirali od postojece limuzinske i karavanske izvedbe modela 508, a pod poklopcem bi se našao hibridni dizelsko-elektricni pogon s dvolitrenim, 163 KS snažnim dizelašem uparenim sa 37 KS snažnim elektromotorom.


Podijeli: Facebook Twiter