Peugeot parkirao u - Park mladenaca

"Najbolje" parkirani auto snimljen jučer u hladovini Parka mladenaca (P. GREGOROVIĆ)
"Najbolje" parkirani auto snimljen jučer u hladovini Parka mladenaca (P. GREGOROVIĆ)

Ponedjeljak zna biti naporan za pulske vozače. U nedjelju se može naći parkirno mjesto u bilo kojem djelu grada, a ponedjeljak je čista suprotnost. Posebno je teško vozačima crnih automobila. Sunce je zagrijalo toliko da je nemoguće biti na otvorenom bez zaštite, a kako li je u takvim uvjetima teško voziti automobil tamne boje i bez krova znaju oni vozači koji imaju nesreću da su kupili baš takav automobil ne razmišljajući previše o ozonskoj rupi i štetnosti sunčevih zraka, parkiranju, hladu….

Nekoć su ljudi mnogo više trpili. Nije bilo tako davno kada crni limeni ljubimci nisu isporučivani s automatskom klimom ili limenim krovom koji se sklapao u prtljažnik za svega 20 sekundi. No, današnji vozači nisu zadovoljni niti tim novotarijama. Valjda vozač uloži malo bogatstvo u svoj automobil, a ono ga nitko ni ne primijeti na cesti. Zato je bitno gdje se parkira, tako da bude viđen.

Iz svega navedenog razumijemo vozača koji je jučer parkirao svoj crni peugeot 308 coupe-cabrio, registarskih oznaka PU-800-NG, u Parku mladenaca, svega nekoliko metara od ureda Grada. Vlasnik vrućeg crnog auta sa sklopivim krovom i automatskom klimom je zbog svega ranije nabrojenog zaslužio gradsku plaketu, koja bi se zbog njega i uvela. Prvu nagradu trebao bi dobiti od policije ili Pulaparkinga zbog parkiranja u parku. Drugu od Herculanee zbog uništavanja hortikulture "strojem" teškim 1.640 kilograma. No, takvom vozaču skupog automobila neće ništa značiti ako nagradu dobije s dvije ispunjene opće uplatnice. Stoga, predlažemo da se novčana nagrada zamjeni radom za opće dobro. Recimo, jedan dan s djelatnicima Herculanee na obnovi cvjetnog uređenja pulskih parkova. Neka to bude u… ponedjeljak! (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter