Peugeot 208 protiv mina

Zlatan Vehabović i Diana Pleština uz unikatni Peugeot 208
Zlatan Vehabović i Diana Pleština uz unikatni Peugeot 208

U sklopu festivala "Croatie, la voici" u Parizu predstavljen je dobrotvorni projekt "208 protiv mina" koji koordiniraju Ured za razminiranje Vlade republike Hrvatske i veleposlanstvo republike Francuske u Republici Hrvatskoj. U okviru projekta tvrtka Peugeot Hrvatska donirat će jedinstveni peugeot 208 koji je oslikao renomirani hrvatski umjetnik Zlatan Vehabović, a koji je ponuđen na online aukciji na Tportalu.

U online aukciji za automobil, kao i pojedinačnim donacijama za razminiranje mogu sudjelovati svi zainteresirani građani Republike Hrvatske, a kroz promociju projekta u Parizu organizatori se nadaju i sudjelovanju francuskih građana i tvrtki. Cilj ove humanitarne akcije je prikupiti najmanje 120 tisuća kuna za razminiranje približno 40 tisuća kvadratnih metara teritorija u Hrvatskoj na području Zadarske županije.

Predstavljanju projekta u Parizu nazočili su ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade RH Dijana Pleština, veleposlanik RH u Francuskoj Mirko Galić, umjetnik Zlatan Vehabović i Diana Sardelić Pezo iz Peugeota Hrvatska.

- U Hrvatskoj još uvijek gotovo milijun stanovnika živi u dodiru s minski sumnjivim područjem, koje iznosi oko 700 kvadratnih kilometara. Ti podaci govore nam o važnosti da prepoznamo kako se razminiranje naše zemlje mora završiti u što kraćem roku, na dobrobit cijele zajednice, izjavila je Dijana Pleština. (K. T.)

 


Podijeli: Facebook Twiter