Petstotinjak treking avanturista na Buzeštini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo petsto natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije pa cak i Amerike subotu je iskoristilo za treking te se pod sloganom "Uskrs u misticnoj središnjoj Istri" ukljucilo u 6. uskrsni IstraTrek koji se prvi put održao na buzetskom podrucju.

Sudionici IstraTreka, koji se ujedno bodovao i kao utrka 3. kola hrvatske treking lige, uz pomoc kompasa i zemljovida nastojali su što brže proci sve zadane kontrolne tocke. Startali su ispred hotela Fontana u Buzetu. U rekreativnoj kategoriji prošli su trasu od 12 kilometara s 500 metara visinske razlike.

U najbrojnijoj, planinarskoj kategoriji cak je 390 natjecatelja snage odmjerilo na dionici dugoj 29 kilometara s 1.500 metara visinske razlike i popelo se na vrh Žbevnice, dok su se u ultra kategoriji od 55 kilometara dužine, predvidenoj za iskusne natjecatelje, zaputili do Korita kod Brgudca.

Ultra kategorija je zbog visinske razlike od 3.000 metara bila ujedno kvalifikacijska utrka za svjetsko prvenstvo u trekingu Mont Blanc.





Predstavnici organizatora i suorganizatora, SRK Albe i Turisticke zajednice Buzeta, Alen Paliska i Nada Prodan Mrakovic više su nego zadovoljni odazivom. "To je druga hrvatska treking utrka po masovnosti otkako se održavaju ovakva natjecanja", rekao je Paliska.

U rekreativnoj kategoriji, u ženskoj konkurenciji, prva je bila Ivana Miloševic (SRK Alba Pula), na drugo mjesto plasirala se Snježana Lorkovic, a na trece Petra Herceg iz Zagreba. Kod muškaraca prvi je stigao Ivan Stanic (SRK Alba Tupljak), drugi Marko Ražman, a treci Armando Ivaninic (SRK Alba Gracišce).

U planinarskoj kategoriji prvoplasirana je Ana Gudalovic iz Slavonskog Broda, druga je Ingrid Nikolesic iz Zagreba, a treca njena sugradanka Ana Beblek. U muškoj konkurenciji prvi je Andraž Hribar iz Slovenije, drugi Aleš Nežic (SRK Alba Buzet), a treci Slovenac Dušan Moškotevc.

U ultra kategoriji medu ženama prva je Tadeja Krušec iz Zagreba, druga Senka Senkovic (SRK Alba Vrsar), a treca Paula Vrdoljak (ZG). U muškoj konkurenciji prvoplasirani je Slovenac Bojan Jevševar, drugi je Mauricio Križmanic (SD Trickeri Kanfanar) a treci Goran Modrušan (Infinutis Pula).


Podijeli: Facebook Twiter