Petsto mil. kn za novu hotelijersku perjanicu Rovinja

Novi hotel Park eleganto će se stopiti s okolišem
Novi hotel Park eleganto će se stopiti s okolišem

Izgradnja novog hotela Park, koja je proglašena strateškim investicijskim projektom RH-a, trebala bi započeti koncem rujna, odnosno po završetku turističke sezone. Vrijednost Adrisove investicije iznosi 500 milijuna kuna i njome se, debelo mijenja vizura Rovinja. I dok, za sada u hotelijersko-ugostiteljskoj kući mudro šute, i na kapaljke daju podatke o novoj izgradnji, koja je doduše bila i predmetom javne rasprave, neslužbeno i to iz najviših hotelijerskih krugova doznajemo: Hotel Lone, danas ponos turističkog grada novom će Parku biti do koljena?! A što bi se na ruševini starog objekta i njemu pride na brdu do, trebalo otvoriti do 2018. godine govorio je Silvije Novak, arhitekt Studija 3LHD.

Srušiti staro da bi izgradili novo

Naime, kako se imalo prilike čuti upravo da bi novi Hotel Park zasjao, slijedi rušenje starog. Najveći pomak je u činjenici da se postojeći objekt sa šetnice i uz priobalje, ukopava u brdo. Paralelno s gradnjom Hotela ide i rekonstrukcija ACI marine, koja opet postaje manja, elegantnija i luksuznija. Nadalje, gradnja Hotela Park, uključuje i novu javnu komunikaciju, dakle prometnicu koja se proteže od brodogradilišta do marine, kao i novi pješački put koji će s gornje strane povezati kuglanu i Hotel Lone. Pogodak, ako ga se tako može nazvati je i nova, dijelom građena za potrebe gostiju Parka i marine, a dijelom za domaćine, garaža s kapacitetom od 342 parkirna mjesta.

Kako se nadalje na raspravi o prijedlogu Izmjene i dopune DPU-a turističke zone Monte Mulini, moglo čuti i šetnica koja se proteže priobaljem (potez od Delfina do kraja ACI marine) bit će daleko raskošnija, odnosno široka pet i pol metara. Planom je predviđen i novi, veliki kružni tok koji bi ujedno predstavljao i kraj prometovanja vozilima, i nakon kojeg bi započela pješačka zona. Upravo, u pješačkoj zoni nalazit će se novi trgovački i ugostiteljski prostori. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter