Petrov spreman podnijeti ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednik Vlade i lider Mosta Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak da je on osobno spreman podnijeti ostavku ako čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko ostane u Vladi, te je poručio da "vrlo vjerojatno niti ministri koji su došli iz kvote Mosta neće ostati".

"Nikad pojedinac ne smije biti iznad države, iznad stranke, niti stranka smije biti iznad državnih interesa, i to je ono što je trebalo svima biti jasno kad su se uključivali u politiku", rekao je Petrov novinarima nakon svečane sjednice Sabora potvrdivši pritom da je, ako Karamarko ostane u Vladi, spreman na ostavku.

Na pitanje što će biti s Mostovim ministrima Petrov je uzvratio da će Nacionalno vijeće donijeti odluku o tome. "Ja sam stajališta da mi nećemo smanjivati kriterije i vrlo je vjerojatno da niti ministri koji su došli iz kvote Mosta neće ostati u Vladi", rekao je.

Karamarkovu današnju poruku da Petrov neće više biti dio Vlade, lider Mosta tumači "zamjenom teza".

"Znam da je to zamjena teza. Meni je žao iz razloga što mi s ovim ne napadamo Vladu, niti želimo Vladi loše. Ako ćete pogledati sve naše izjave od trenutka kad je Vlada formirana, sve su bile u smjeru da želimo zaštititi Vladu i želimo dati stabilnost bez obzira na različite informacije koje su išle iz drugih tabora sva ova četiri mjeseca. Definitivno želimo da Vlada uspije, da Vlada ostane, ali ne pod bilo koju cijenu. Mislim da svi trebamo imati političku i ljudsku odgovornost i Vlada ne može biti talac jedne osobe", poručio je.

Upitan zna li zašto se Karamarko nije pojavio u Saboru na svečanoj sjednici, Petrov je uzvratio da ne zna i dodao da "ne zna što bi o tome rekao". "Njegov je osobni izbor hoće li se pojaviti na takvim svečanostima ili neće. Meni je prirodno da budem na svečanoj sjednici", rekao je. (H)


Podijeli: Facebook Twiter