Petrov: Odluka HSS-a ne mijenja odnos Mosta i HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u srijedu kako odluka Predsjedništva HSS-a da će njihovih pet zastupnika dati potpise  predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara Vlade ne mijenja odnos Mosta prema HDZ-u niti započete pregovore.

"Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i Mosta, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka", napisao je Petrov na svom Facebook profilu.

Kazao je da su Mostu prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država.

"To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno (predsjednik HSS-a) gospodin (Krešo) Beljak u tome neće zaustaviti Most", ističe Petrov.

Beljak je u utorak izjavio kako je Predsjedništvo HSS-a donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika HSS-a dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara Vlade, ne tražeći za HSS ništa. "To je praksa koja možda nije viđena kod nas, ali mi smo opozicijska stranka koja daje 100 dana vremena gospodinu Plenkoviću da pokuša stabilizirati hrvatsku Vladu, a nakon toga neće više imati podršku", izjavio je Beljak nakon sjednice Predsjedništva stranke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter