Petrov: Most nije na strani ni jedne koalicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi čovjek Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u utorak kako očekuje da će razgovori s Domoljubnom koalicijom o suradnji biti gotovi u idućih tjedan-dva, ne odbacivši pritom mogućnost da on bude mandatar Vlade.

- Budući da je SDP odbio naše prijedloge odlučili smo nastaviti razgovore s Domoljubnom koalicijom i vjerujemo da bismo ih vrlo brzo mogli završiti, rekao je Petrov nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Ponovno je izrazio nadu da će se treća strana, odnosno kolacija Hrvatska raste, uključiti u taj pregovarački proces.

- Most nije na strani ni jedne koalicije. Mi smo na svojoj strani, a nastavljamo dalje razgovore s stranom koja je prihvatila naše prijedloge, rekao je.

Vjeruje da će pregovori s Domoljubnom koalicijom biti gotovi u idućih tjedan-dva, a pitanje mandatara Vlade u idućih tjedan dana.

S predsjednicom, kaže, uopće nisu razgovarali o mandataru Vlade već o razgovorima koje će imati s Domoljubnom koalicijom.
Pitanje premijera stvar je usuglašavanja s drugom stranom, kazao je.

- U ovom trenutku ne bi bilo ozbiljno da izlazimo s bilo kojim imenima u javnost, kazao je, a na pitanje novinara hoće li on biti mandatar odgovara da će Most inzistirati na nestranačkom mandataru.

- A gdje će proces odvesti, to ćemo vidjeti. Volio bi tu mogućnost isključiti u ovom trenutku. Naravno,  nikad ne reci nikad, dodao je Petrov.

Na primjedbu kako je mogućnost da mandatar bude nestranačka osoba osporavana u javnosti, kao i od dijela izabranih saborskih zastupnika, Petrov odgovara da su se na izborima birali zastupnici koji, kada postoji 76 glasova potpore za mandatara, mogu predložiti bilo koje ime.

- A hoće li to biti čelnici stranaka ili nestranački kandidati, to je stvar koja je prepuštena tim istim zastupnicima, zaključio je.

Most nastavlja pregovore s Domoljubnom koalicijom
Nacionalno vijeće i saborski zastupnici Mosta na sjednici u utorak jednoglasno su odlučili da će pregovore o formiranju reformske Vlade nastaviti s Domoljubnom koalicijom. 

Istodobno, Most i dalje ostavlja "otvorena vrata" za pregovore o nestranačkom premijeru i tripartitnoj Vladi koaliciji Hrvatska raste, izjavio je novinarima nakon sjednice glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter