Petrinja: Milanović pao s oklopnog vozila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović obišao je danas, u pratnji ministra obrane Ante Kotromanovića i vojnog vrha vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, gdje je, među ostalim, razgledao oklopna vozila Patria, a s jednog od tih vozila je pokušao i skočiti, no u doskoku je pao, ali se nije ozlijedio.

Slušajući što mu o vozilima govore vojnici, premijer je poželio razgledati i unutrašnjost, nakon čega se popeo na krov da bi razgledao i borbenu stanicu, a onda je odlučio da se na tlo neće vratiti uobičajenim putem.

Skočio je s više od dva metra visokog oklopnjaka, nespretno doskočio, ali se vrlo brzo ustao. 

- To vam je život. Skočite, padnete, dignete se… Ja sam se brzo digao, ali ne preporučam drugima da to rade. Bilo je to nesmotreno, kazao je Milanović.

Iako je dio vojarne koju je obišao u derutnom stanju, Milanović je kazao da je očekivao i gore. 

- Ono što je u vidno lošem stanju ćemo popraviti, no ono što se ne vidi je skupo, ali ako smo se opredijelili da imamo malu i učinkovitu profesionalnu vojsku, onda ćemo je i imati, poručio je premijer te je istaknuo da je od uređivanja vojničkih spavaonica važnije opremiti oklopna vozila topovima i strojnicama.

Za posjeta se osvrnuo i na kašnjenje SDP-a s financijskim izvješćem za prošlu godinu.

- To smo uprskali, definitivno smo uprskali. Ljudi koji svoj posao shvaćaju jako ozbiljno bili su perfekcionisti - tri godine je bilo sve u redu, ove su zakasnili dva dana. Ako ljudima to išta znači, a vjerujem da znači - ja se ispričavam.

Naravno, ono što je puno bitnije je kakav je nalaz - on je do sada za SDP uvijek bio bezuvjetan, perfektan, a vjerujem da će takav biti i ove godine, rekao je Milanović.
Dodao je da im ovo nije trebalo jer ih napadaju oni koji im nisu do koljena. (Hina/Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter