Petrak se zbog ozljede rijetko pojavljuje na Drosini


Jeti, Bigfoot, čudovište iz Loch Nessa, sve su to likovi iz urbanih legendi za koje mnogi govore da stvarno postoje, ali samo su ih rijetki, barem oni tako kažu, uspjeli vidjeti. Slična se fama, prebačena u nogometni svijet, ovoga ljeta počela stvarati na "Drosini", a njezin glavni lik bio je Oliver Petrak.

Naime, igrača koji je prije mjesec i pol dana u Istru 1961 stigao iz redova Lučkog, vidjeli su u Puli samo rijetki sretnici. Oni drugi, bez obzira što su pogledali popriličan broj treninga "zeleno-žutih", Petraka su cijelo ovo vrijeme vidjeli jedino na slici, pa stoga nije ni čudno da su već počele kolati sumnje da on uopće postoji, odnosno da takvog igrača nema u Puli.

Dodatni ton misterioznosti cijeloj ovoj priči dala bi činjenica da bi se Petrak pojavio na ponekom popodnevnom treningu i tom prilikom radio odvojeno od suigrača, ali tada, kao po pravilu, ne bi bilo nikog sa strane da to i potvrdi. Napokon, ovoga tjedna Petrak je osvanuo i na "Drosini" što je bila idealna prilika za razgovor, naravno nakon što smo ga prethodno dodirnuli i uvjerili se još jednom da nas oči ne varaju i da on ipak postoji.

- Stvarno postojim - sa smiješkom je potvrdio i Oliver Petrak. - U Puli sam već mjesec i pol dana i cijelo to vrijeme sam proveo na terapijama. Moram priznati da je i meni cijela ova situacija već pomalo smiješna. Suigrači me stalno zezaju radi toga, ali kad sam već krenuo, moram to odraditi do kraja. Ja sam strpljiv, moram biti strpljiv jer bi bilo glupo nešto raditi preko nečega, kad ja vidim da to još uvijek nije to. Najbolje je da to sad zaliječim, pa onda normalno krenem s treninzima, nego da se prerano priključim i tako napravim još veću glupost, odnosno priskrbim si još ozbiljniju ozljedu.

Stvarno je rijetkost u profesionalnom nogometu kad neki klub angažira igrača, relativno nepoznatog, za kojeg se zna da je ozlijeđen i spreman ga je čekati da se oporavi. No, Paminjo je u toliko navrata pokazao da "ima nos", pa se i u ovu njegovu procjenu malo tko usuđuje posumnjati, premda će Petraku sve to zajedno baciti dodatni uteg na leđa, jer nakon što su ga u zeleno-žutim redovima čekali kao da je Maradona, očekuje se da to nakon povratka i potvrdi na terenu. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter