Petrac sam u Zagreb, a u Puli ga cuvaju šestorica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O vrhunskom tretmanu Hrvoja Petraca, pulskog zatvorenika koji pet dana u tjednu po cetiri sata provodi na terapiji u Poliklinici Peharec, Glas Istre vec je pisao, kao i tome da je izuzetno dobro cuvan. O njegovoj se sigurnosti uz dvojicu pravosudnih policajaca na putu od Kranjceviceve do Rizzijeve ulice (na potezu dugom oko kilometar) brinu cetvorica specijalaca koji ga u posebnom vozilu prate na terapiju.

S obzirom na sve one price aktualne koncem prošle godine nakon ubojstva Ive Pukanica i Nike Franjica te Ivane Hodak kao i spektakularno Petracevo prebacivanje u pulski zatvor "visoke sigurnosti", gdje je mjesecima zbog te iste sigurnosti bio sam u celiji i bez kontakta s ostalim zatvorenicima, stekli smo dojam da se ovog zatvorenika nikada ne ispušta iz vida. No, da nije tako svjedoci informacija (potvrdena na svim relevantnim razinama) da je Hrvoje Petrac prije otprilike dva mjeseca pušten iz pulskog zatvora na izvanredni dopust u Zagreb radi vjencanja sina Novice. I to bez ikakve pratnje!

Uprava pulskog zatvora odobrila mu je, naime, izvanredni dopust na 24 sata nakon što je dostavljeno, kako procedura u slucajevima uskockih osudenika nalaže, pozitivno mišljenje Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK). Po Petraca je u Pulu stigla obitelj, odvela ga na vjencanje i sutradan na vrijeme vratila na odsluženje kazne. Sve je prošlo bez ikakvih problema, no pitanje koje se namece u ovoj prici jest kako to da je PNUSKOK ocijenio Petracev samostalni odlazak do Zagreba i natrag sigurnim, dok je s druge strane za njegov siguran put do Poliklinike Peharec i natrag pet dana u tjednu angažirano cak šestero ljudi. I to placenih iz državnog proracuna, odnosno iz naših džepova.

U nastojanju da razjasnimo zašto je Petrac nesiguran u Puli, a siguran putem do Zagreba i natrag, kao i po cijem se nalogu dogadaju ovakve diskrepancije u tretmanu jednog te istog covjeka kontaktirali smo s niz visokopozicioniranih ljudi koji su nam sve navedene informacije potvrdili, ali nitko, baš nitko se nije htio upuštati u formalan razgovor s novinarkom.


Podijeli: Facebook Twiter