Petra Sanader snimila holivudski prvijenac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petra Sanader, kci bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, posljednji se put u hrvatskoj javnosti pojavila prije dvije godine, u ljeto 2008. Tada je, nakon što je diplomirala glumu na Akademiji dramske umjetnosti, s deckom Andrejem Dojkicem, koji je takoder studirao glumu, otišla na nastavak studija u Sjedinjene Americke Države.

Donedavno gotovo nitko iz Sanaderove blizine, ali ni iz krugova oko zagrebacke akademije nije znao gdje je ona zapravo, a onda je odjeknula vijest da je kci bivšeg premijera u Hollywoodu snimila film "The Land of Astronauts" u kojem glumi s Davidom Arquetteom i Vivicom Fox i to pod umjetnickim imenom Petra Sandovar.

Da se radi o Petri Sanader, potvrduje i jedna fotografija s filmskog seta koju je producent filma, neovisna producentska kuca Cineville, objavila na svojoj Facebook stranici.

Film je premijerno prikazan ovih dana na Festivalu svjetskog filma u Montrealu gdje nije osvojio niti jednu nagradu, a niti kriticari mu nisu skloni. Zamjeraju mu slab scenarij i radnju koja obiluje klišejima.

U glumackoj postavi navodi se ime Petre Sandovar, što je pseudonim kcerke bivšeg premijera koja je zagrebacku Akademiju dramskih umjetnosti upisala u rujnu 2005. godine, a vec iduce godine pojavila se prvi put na 57. Dubrovackim ljetnim igrama u predstavi "Euridice" za koju je dobila Rektorovu nagradu.

Direktor fotografije filma "The Land of Astronauts" je Seo Mutarevic, inace rodom iz Splita koji kaže da obitelj Sanader ne poznaje otprije te dodaje da je Petra svoj lik kvalitetno utjelovila i odigrala. Ipak, Petrino ime ne spominje se nigdje osim na stranicama filmskog festivala u Montrealu pa tako niti na poznatoj web stranici Internet Movie Database.


Podijeli: Facebook Twiter