Petra Kliba hrvatska predstavnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od srijede do subote u austrijskom Hardu na jezeru Bodensee održat ce se Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju za jedrilicarke, što je i vrhunac ovogodišnje sezone ženskog "match race" jedrenja na Starom kontinentu.

Na EP-u ce hrvatski predstavnik biti SCORW's match race team Rijeckog jedrilicarskog kluba na celu s kormilarkom Petrom Klibom.

Pored hrvatske posade, natjecat ce se još 11 timova iz Velike Britanije, Njemacke, Francuske, Nizozemske, Danske, Italije, Portugala, Rusije, Španjolske, Grcke i Slovenije.

"Cilj nam je plasirati se medu prvih šest posada. Konkurencija je jaka, no nadamo se najboljem. Dat cemo sve od sebe", rekla je uoci pocetka prvenstva Kliba.

Prva nositeljica prvenstva je trenutno vodeca skiperica s ISAF-ove rang-liste u dvobojskom jedrenju Britanka Lucy MacGregor, dok je Kliba s trenutno 39. mjestom na ISAF-ovoj ljestvici deveta po rangu na ovom prvenstvu.

Jedrit ce se na brodovima "schults 22" koji su vrlo slicni brodovima "elliot 6", na kojima ce se održati olimpijska regata za žene u Londonu 2012. godine.


Podijeli: Facebook Twiter