Petra Kliba 18. u Weymouthu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posada SCOR W's match race teama Rijeckog jedrilicarskog kluba s kormilarkom Petrom Klibom, uz koju su posadu cinile još dvije Puljanke, Sanja Žuljevic i Gea Barbic, zauzela je 18. mjesto na Skandia sail for gol, regati Svjetskog kupa u dvobojskom jedrenju za žene, održanoj u britanskom Weymouthu.

Natjecanje u Weymouthu bio je prvi nastup pulskih jedrilicarki, na celu s najboljom hrvatskom kormilarkom, na jednoj regati Svjetskog kupa koja je okupila 24 posade iz Francuske, Australije, Njemacke, SAD-a, Švedske, Nizozemske, Finske, Rusije, Španjolske, Brazila, Italije, Grcke, Slovenije, Kine, Hrvatske i Velike Britanije.

Jedrilo se na jedrilicama "elliot" na kojima ce se jedriti i na Olimpijskim igrama 2012. godine kojih je domacin London, a jedrilicarska natjecanja održati ce se takoder u akvatoriju Weymoutha. U prvom dijelu natjecanja u svojoj skupini Kliba je od sedam dvoboja zabilježila šest poraza i jednu pobjedu nad kineskom posadom sa skipericom Ru Wang, te se u završnici regate natjecala u takozvanoj "broncanoj skupini" za konacni plasman od 17. do 24. mjesta.

Koliko je jaka bila regata, govori i podatak da je na njoj nastupilo prvih sedam skiperica sa službene ISAF rang-liste, a od prvih 12 nedostajale su tek osma i deveta.

Kliba je prije regate bila 35. na ISAF ljestvici te je pred start rangirana kao 18. i istim je ukupnim plasmanom opravdala ocekivanja. Za pulske jedrilicarke bilo je ovo novo, izuzetno korisno iskustvo jer dok nisu jedrile, rad ostalih timova snimale su kamerom sve s ciljem nadogradnje i poboljšanja svog dosadašnjeg rada.


Podijeli: Facebook Twiter