Petorka Loborike Favorit na SP-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loborika Favorit imat ce cak petoricu predstavnika u kategoriji Elite na Svjetskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu koje je na rasporedu posljednje nedjelje u rujnu u Kopenhagenu.

U glavnom gradu danske iz najjaceg hrvatskog kluba nastupit ce Radoslav Rogina, Matija Kvasina, Kristijan ?urasek, Hrvoje Miholjevic i Tomislav Danculovic. Šesti vozac koji ce ciniti reprezentaciju je i najiskusniji u tom društvu Vladimir Miholjevic, clan talijanske professional momcadi Acqua & Sapone.

Osim njih šestorice koji su gotovo sigurni za nastup izbornik Eugen Pleško na spisak je stavio još Denija Baniceka iz Loborike Favorit, Luku Grubica iz talijanske ekipe Brisot Bibanese i Roberta Kišerlovskog iz Astane.

- Kišerlovski još nije sasvim zalijecio ozljedu i trenutno je na Vuelti pa treba vidjeti u kakvom ce biti stanju. Na svjetskom prvenstvu ce nastupiti samo vozaci koji su 100 posto zdravi jer 270 kilometara utrke iziskuje iznimne napore i sve mora štimati, rekao je Pleško, koji je i u Stuttgartu 2007. godine imao priliku voditi šestoricu hrvatskih vozaca na svjetskoj smotri najboljih. (G. L.)


Podijeli: Facebook Twiter