Petorici juniora 21 utakmica kazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon treceg kola u županijskim nogometnim ligama disciplinski sudac gotovo svih liga NSŽI-ja Arno Mladinic morao je obraditi puno spornih slucajeva, nakon cega je izrekao veliki broj kazni, uglavnom igracima. Prema njegovom tjednom izvješcu, najviše se bavio zaostalom utakmicom 1. kola juniorskog prvenstva Prve ŽNL Trviž - Istra (T), koja je prekinuta u 84. minuti kada je momcad iz Tara ostala sa samo šest igraca jer je sudac iskljucio cak petoricu. Iskljuceni igraci "Istre" kažnjeni su ukupno 21 utakmicom zabrane igranja, a protiv još dva pokrenut je disciplinski postupak, kao i protiv predstavnika kluba koji savezu mora opravdati iskljucenja, zbog kojih klub mora platiti 150 kuna.

Medu kažnjenima je najgore prošao Aldo Barolin koji je zbog psovanja protivnickog igraca i odguravanja glavnog suca kažnjen s pet utakmica neigranja. Leopold Ramljak, Edi Salkovic i Mateo Bernobic kažnjeni su s po cetiri utakmice prisilnog mirovanja zbog psovanja i vrijedanja, odnosno prijetnji glavnom sucu, kao i Kristijan Juric koji je psovao i vrijedao glavnog suca te mu prijetio fizickim obracunom. Zbog psovki i uvreda na racun djelitelja pravde postupak se vodi i protiv Sumedina Smajlovica i Antona Stojnica.

S po cetiri utakmice zabrane igranja sankcionirani su i grijesi trojice seniora. Aleksandar Stamenkovic (Šišan) kažnjen je zbog fizickog nasrtaja i hvatanja glavnog suca za dres, a njegov momcadski kolega Danijel Japundžic zbog udaranja protivnickog igraca dok je ležao na tlu. Edi Memon iz "Arne Peruški" istovrsnom je kaznom pak sankcioniran jer je glavnom sucu izbio karton iz ruku. Utakmicom neigranja kažnjeni su junior "Ucke '72" Hasan Ahmic zbog udaranja protivnickog igraca nogom te trener juniorske momcadi "Omladinca 1952 Barbana" Dario Špada zbog ulaska u teren i psovanja suca.

Iduce dvije utakmice propustit ce senior "Ližnjana" Robert Grbin, u prošlom kolu iskljucen zbog udaranja protivnickog igraca, junior Ivan Vitasovic (Valbandon '72), iskljucen zbog dva žuta kartona i vrijedanja glavnog suca, Ivan Vukic (Moela) zbog grubog prekršaja nad igracem koji je bio u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, a dvije utakmice svoju dužnost nece moci obavljati ni Dean Udovicic, predstavnik "Purisa", koji je na prošlotjednoj utakmici vrijedao suca.

Kolo koje se igra ovog vikenda propustit ce igraci koji su nakon onog prošlog suspendirani jednu utakmicu, i to seniori Ante Dogan (Smoljanci Sloboda), Alex Juricic (Pula ICI), Petar Pamic (Puris), Andelko Vuletic (Savudrija), Vedran Brljafa (Arne Peruški), juniori Alen Šegon (Buzet), Matija Brnobic (Veli Vrh), Nermin Kurtic (Raša1938), Karlo Jugovac (Novigrad), pocetnik Patrik Ružic (Pula ICI) i veteran Pavao Dadic (Kaštelir Labinci).

Seniorskoj momcadi "Purisa" oduzet je jedan bod zbog nastupa kažnjenog igraca, a taj propust klupske logistike sankcioniran je i novcano, s 500 kuna. Sankcionirani su i prošlotjedni propusti sudaca, pa su tako Ivan Fabac i Vidoje Filipov lakši za po 200, a Valdi Matkovic i Željko Vuk za po 100 kuna. Zbog treceg žutog kartona nedjeljno kolo propuštaju seniori Igor Pejak (Ližnjan), Petar Mingon (Vrsar), Fabio Fonovic (Rabac), David Kršulja (Polet) i Andelko Vuletic (Savudrija).


Podijeli: Facebook Twiter