Petorica navijača uhićena zbog požara na tribini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka policija uhitila je i kazneno prijavila petoricu navijača koje tereti da su na nogometnom derbiju između Dinama i Hajduka u srijedu improviziranim pirotehničkim sredstvima izazvali požar na istočnoj tribini maksimirskog stadiona u kojem je izgorjelo 13 sjedalica.

Osumnjičeni navijači, stari od 22 do 29 godina, su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navodi policija u službenom izvješću.

Policija sumnja da su mladići na istočnu tribinu nogometnog stadiona Maksimir unijeli više komada improviziranih pirotehničkih sredstava koje je dan ranije izradio uhićeni 23-godišnjak u stanu svog prijatelja, također jednog od osumnjičenika.

Izradu improvizirane pirotehnike dovršili su tijekom poluvremena, nakon čega su 23-godišnjak i 26-godišnjak upaljačem potpalili fitilje skrivajući se iza grupe drugih navijača.

U požaru koji je izbio na istočnoj tribini gorenjem najmanje četiri improvizirane pirotehničke naprave uništeno je 13 sjedalica, a požar su morali gasiti vatrogasci. Nastalu štetu policija procjenjuje na oko 2.350 kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter