Petomjesečnoj Loreni odobrena operacija u Linzu i troškovi prijevoza i boravka roditelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu odlaska na liječenje u inozemstvo petomjesečne djevojčice Lorene Amidžić na operaciju razdvajanja čeljusti, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je kako je, uz pozitivno rješenje za njezino liječenje, koje je izdano u petak, 24. studenoga, odobren i sanitetski prijevoz s medicinskom pratnjom do klinike u Linzu, a HZZO će podmiriti i troškove puta i boravka jednog od roditelja uz dijete.

"Isti dan, kada je izdano rješenje, zatražena je faksom od klinike u Linzu potvrda termina za operaciju, te smo dobili povratnu informaciju da prihvaćaju našu tiskanicu i da će dijete biti operirano. Zahtjev za liječenjem rješavan je po hitnom postupku i smatramo da je HZZO učinio sve kako bi djevojčica što je moguće prije otišla na potrebno liječenje. Roditelji su obaviješteni o našem rješenju", kažu u HZZO-u.

Petomjesečna djevojčica prva je beba u Europi rođena sa sraslim čeljustima, zbog čega se nije mogla normalno hraniti, pa će u Linzu biti podvrgnuta operaciji razdvajanja čeljusti. 

Njezino zdravstveno stanje izazvalo je veliki interes javnosti, te je zahvaljujući velikom odazivu donatora u kratkom vremenu prikupljeno više od 30.000 eura.

Djevojčica bi danas trebala biti primljena u austrijsku bolnicu. Obitelj je podnijela zahtjev HZZO-u za pokrićem troškova liječenja u inozemstvu, no ne čekajući konačnu odluku i sami su krenuli u prikupljanje sredstava za liječenje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter