Petogodišnjakinja ozlijedena na akvaganu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju poslije podne, dok se spuštala niz akvagan na Punta Verudeli, ozlijedena je petogodišnja djevojcica kojoj se odlomljeni dio plastike s tobogana zabio u nokat nožnog prsta. Djevojcica je prevezena na Hitnu pomoc gdje joj izvaden dio plastike, no ostao je još jedan komadic koji bi se trebao izvaditi operativnim putem ne bude li iducih dana sam izašao.

Majka, koja nije htjela da joj ime bude objavljeno radi zaštite njena djeteta, obavijestila nas je o tome. Istaknula je da joj je jasno da djeca na akvagan idu na vlastitu ili odgovornost roditelja, no kaže da je problem što je akvagan bio napuknut i stoga opasan.

Veli da je s djevojcicom došla na more u poslijepodnevnim satima te da su se odlucile zabavljati na akvaganu. Na vožnju su krenule zajedno, dijete ispred, a majka iza nje. S njima u društvu bili su njihovi prijatelji koji su se takoder spuštali niz akvagan. Djevojcica je, nakon što je upala u bazen, vrisnula i pocela plakati. Majka kaže da ju je podigla u narucje i vidjela da joj komad plastike iste boje kao i plastika akvagana viri iz nokta.

- Otišle smo kod osobe koja ima u najmu akvagan, medutim gospodin nije imao prvu pomoc pa se ponudio da nas on vozi na Hitnu pomoc, ispricala nam je majka.

Svojom pricom, kaže, želi upozoriti ostale roditelje da obrate pažnju na kakve sprave puštaju djecu da se zabavljaju. Još nije sigurna što ce poduzeti, no bude li djevojcica morala na operaciju, tada ce, kaže, o svemu obavijestiti i policiju, a razmišlja i o pokretanju sudskog postupka protiv koncesionara jer nije ispunio sigurnosne uvjete za korištenje akvagana.

Napomenula je da se sutradan vratila te da joj je koncesionar rekao da je sad sve u redu jer je tobogan zakitan.

- Doista ne razumijem što to znaci. Ili je ispravan ili nije! Pitam se i tko to provjerava. Jer, jedan dan se dogodila nesreca, a drugi dan sve radi normalno, malo zakrpe i gotovo, ustvrdila je razljucena majka.

Da bismo provjerili sigurnost akvagana i zatražili komentar koncesionara Slobodana Romanica, u ponedjeljak smo se uputili na Punta Verudelu. Tijekom našeg boravka akvagan je radio i niz njega se spuštalo mnoštvo djece. Romanic nam je kazao da mu je žao ako se nešto dogodilo na akvaganu, no siguran je da je poduzeo sve mjere sigurnosti.

Veli da se akvagan svako jutro prije puštanja u rad provjerava te da mu nije jasno kako je ozljeda nastala. Veli da ne bježi od odgovornosti ako se u eventualnom sudskom postupku utvrdi da akvagan nije bio ispravan.


Podijeli: Facebook Twiter