Peto kolo Istra Cupa neregularno?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peto kolo Istra Cupa u daljinskom (endurance) jahanju, održano u subotu u Slokovicima pored Pazina je neregularno, tvrdi potpredsjednik Istarskog konjickog saveza Zoran Uravic.

Naime, prema njegovim rijecima, natjecanja u daljinskom jahanju mogu se održavati u razdoblju od 15. travnja do 15. listopada pa je subotnji dogadaj mogao biti samo revijalna utakmica, a "prava" je ona održana u rujnu na Brijunima.

- Mi kao klub, a ni ja kao potpredsjednik Istarskog konjickog saveza, nismo bili upoznati da se održava natjecanje u Slokovicima. Poredak se ne može ovako bodovati jer se daljinsko jahanje mora provoditi na stazi raspona od 20 do 160 kilometara, ispod toga ne može biti endurance natjecanje jer je ova staza imala samo 17 kilometara. Takoder, utrku na Brijunima odobrio je i Hrvatski konjicki savez, za razliku od ove u Pazinu, rekao je Uravic.

Usto, tvrdi on, u subotu u Slokovicima nije bilo ni suca ni veterinara, što je bila obveza organizatora, Konjickog kluba Soko iz Pazina. Navodi da konjicki klubovi iz Medulina, Umaga i Buzeta nisu bili ni obaviješteni o subotnjoj utrci.

- Ovo su oni sami organizirali, a svi klubovi su zakinuti. Tu jedan klub u Istri vodi svoju politiku, mimo Istarskog konjickog saveza, zakljucuje Uravic.

No, njegov nadredeni u Istarskom konjickom savezu, predsjednik Ivica Gržinic opovrgava Uraviceve navode. Gržinic tvrdi da je natjecanje bilo službeno i regularno, da su na njemu bili suci i veterinar te da je Uravic bio o njemu obaviješten jer se ta utrka dogovara od pocetka godine, a Uravic joj se protivio. Gržinic navodi da se natjecanje održano na Brijunima ne može smatrati Istra Cupom jer su na njemu sudjelovali i inozemni natjecatelji, a "pravi" je Istra Cup po njemu upravo ovaj subotnji.

- To je stav Istarskog konjickog saveza, njegovog peteroclanog Izvršnog odbora i mene kao predsjednika. Dakle, Zoran Uravic je tu manjina koja se mora pokoriti volji vecine, a on ce zato što ne poštuje volju saveza snositi i neke sankcije, rekao je Gržinic ne precizirajuci o kakvim se sankcijama radi.

Dodaje da mu za subotnje natjecanje dozvola Hrvatskog konjickog saveza nije ni bila potrebna te tvrdi da je Uravic samovoljno donio i odluku da se nakon 15. listopada ne mogu održavati natjecanja u daljinskom jahanju. Gržinic navodi da su na subotnjem natjecanju sudjelovali clanovi Konjickog kluba Manjadvorci, kluba Astra iz Labina i Soko iz Pazina.

- Uravic ce morati svoje navode dokazati pred institucijama koje su za to nadležne, zakljucio je Gržinic.


Podijeli: Facebook Twiter