Petkotina: Noć uz Majke i Urbana

Urban&4 (foto Goran DRAŠČIĆ)
Urban&4 (foto Goran DRAŠČIĆ)

Od malog alternativnog koncerta koji je 1996. godine na svom prvom izdanju okupio tek pedesetak posjetitelja do sinoćnje dosad najmasovnije posjećene 17. Petkotine bio je dug put, ali ideja je ostala ista.

Kvalitetni bendovi, besplatan upad, besprijekorna organizacija i poznata buzetska gostoljubivost nešto su što u dolinu Mirne već godinama privlači gomilu ljubitelja alternativne glazbe iz čitave Istre, Rijeke, pa i šire.

Sinoćnja prohladna i vlažna večer na obalama rijeke Mirne potvrdila je tu činjenicu, a najjača pozivnica za rokere svih afiniteta bez okolišanja bio je ove godine šesterostruko Porinom ovjenčani kralj hrvatskog rocka - Goran Bare koji je sa svojim Majkama na sebi svojstven način otprašio još jedan odličan koncert.

Majke s manjim oscilacijama još od 1996. godine drmaju scenom, a da su prave glazbene zvijezde pokazalo se i u Buzetu gdje ih je publika najsrdačnije primila.

Vrlo upečatljiv nastup imao je također Urban & 4 koji priprema novi album Kundera, a svakako treba istaknuti i novi glazbeni projekt, rekli bismo "povratak korijenima" Dražena Turine Šajete, bend Shaiones koji je tek iznikao (četvrti nastup) iznenadio kvalitetom.

Nažalost, najavljeni kultni zagrebački hc/punk bend Motus nije stigao u Buzet, ali je zato tu bio energični zadarski Postolar Tripper koji je s poznatim hitovima nastupio na koncu koncerta. "

Tvrđi, oporiji, električni Gustafi", odličan je opis Gufsona, alternativnog benda Edija Maružina koji je također uspješno nastupio, a manifestaciju je otvorio zanimljiv riječki bend Krešo i kisele kiše te ljubljanski Clockwork Psycho. Za zabavu do sitnih jutarnjih sati pobrinuo se veseli riječki ska bend Officer down. (Anđelo DAGOSTIN; snimio Goran DRAŠČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter