Petir: Pokrenuli smo postupak za isključenje Beljaka iz HSS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Članovi HSS-a nezadovoljni radom čelnika stranke Kreše Beljaka, a predvođeni HSS-ovom eurozastupnicom Marijanom Petir, pred nadležnim stranačkim tijelima pokrenuli su postupak za isključenjem Beljaka iz stranke, a pred nadležnim državnim tijelima postupak za nadzor vođenja HSS-a.

"Obavještavam sve članove stranke da smo mi ovdje okupljeni pokrenuli postupak pred nadležnim stranačkim tijelima za isključenje Beljaka iz stranke te postupak pred nadležnim državnim tijelima za nadzor vođenja HSS-a", kazala je Petir na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Beljaka je prozvala da je tijekom predizborne kampanje koristio jezik ulice, vrijeđajući žene, vjernike, civilni sektor, svoje neistomišljenike, strane državne dužnosnike te da je sramotio i rušio ugled stranke, kao i da je "zatajio bitan dio svoje prošlosti".

Ustvrdila je da je pod "Beljakovom palicom" HSS vođen na "protuzakonit i protustatutaran način" te da je Beljak suspendirao dio članstva koji mu se protivi, kako ne bi mogli sudjelovati u glavnoj skupštini stranke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter