Peticiju HSLS-a potpisalo 3.000 Istrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peticiju HSLS-a kojom se traži da prvo zaposlenje bude oslobodeno svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada do danas su u Istri potpisale tri tisuce gradana.

Predsjednik istarskog HSLS-a Sandro Jurman rekao je da broj prikupljenih potpisa svjedoci o tome da gradani podržavaju akciju. Dodao je da sa sutrašnjim danom, koji je ujedno i zadnji dan prikupljanja potpisa, ocekuju više od 3.500 potpisa. Jurman se nada da ce Vlada prihvatiti ovaj prijedlog jer se radi o prijedlogu gradana, a ona Vlada koja osluškuje bilo naroda to bi trebala podržati.

- Ne bude li tako, i s obzirom da ovoj Vladi istjece rok trajanja, ocekujemo da ce prijedlog prihvatiti nova Vlada. Podatke o broju potpisa u ostalim hrvatskim gradovima još nemam, ali ako je interes slican kao u Istri, siguran sam da cemo se približiti priželjkivanoj brojci od 100 tisuca potpisa, rekao je Jurman.

Vec iduceg tjedna stranka planira objediniti sve podatke i svoj prijedlog za oslobadanje davanja za prvo zaposlenje s potpisima gradana uputiti na adresu Vlade. Svi oni koji podržavaju prijedloge HSLS-a peticiju još u subotu mogu potpisati u Puli, Rovinju, Porecu, Bujama i Pazinu te u ograncima stranke. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter