Peticijom protiv partyja na pulskim Valkanama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lovorka Tomicic, vijecnica HDZ-a, na aktualnom satu Gradskog vijeca upitala je gradonacelnika Borisa Miletica zašto je "Prijateljima Valkana" odobreno korištenje kupališta Valkane tijekom tri dana, od 27. do 29. srpnja, i to bez naknade kao da se radi o nekom javnom interesu za grad.

Ustvrdila je da ce se zapravo u to vrijeme održavati party 24 sata dnevno, a za što ce ulaznice koštati 70 eura ukljucujuci i kampiranje. Rekla je da ce tri dana biti buke, iako se okolo nalazi stambeno naselje, da je, osim toga, tu jedina plaža za osobe s invaliditetom koje tijekom tih dana nece moci do mora te da ce veliki broj posjetitelja uzrokovati i prometne probleme u tom dijelu grada.

- Mjesni odbor vec se jednoglasno izjasnio protiv te manifestacije, a zbog svega navedenoga vec je u tijeku i potpisivanje peticije protiv održavanja tog partyja na Valkanama jer u Puli ima puno drugih pogodnijih lokacija, rekla je Tomicic.

Gradonacelnik Miletic odgovorio joj je da ga veseli što sve više festivala, pa cak i onih svjetskih razmjera poput Outlooka, za svoju destinaciju odabire Pulu, jer je to, osim nužne zabave za mlade, i jedan vid razvoja turizma.

Ustvrdio je da mladi imaju potrebu za druženjem, a da su njihovi roditelji zadovoljni jer im djeca ne idu u druge dijelove Istre u potrazi za zabavom. Smatra da su Valkane pogodne za tu manifestaciju jer se radi o samo tri dana, a ne cijelom ljetu. Festival privlaci mlade, rezimirao je Miletic, a dobar je i za promociju regije i grada.

Na aktualnom satu bilo je rijeci i o prometovanju rivom, unatoc radovima, na što je nadležni procelnik Damir Prhat ustvrdio da je odgovornost na izvodacu radova jer i prometna studija predvida potpuno zatvoreno gradilište bez ikakvog prometa, osim ukoliko se radi o interventnom prolazu, odnosno dopremi materijala. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter