Peticijom do jednosmjerne Valturske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 114 stanara, od njih 130 koji žive u pulskoj Valturskoj ulici, odlucilo se peticijom zatražiti da Valturska ulica postane jednosmjerna prometnica, u kojoj je brzina kretanja vozila ogranicena na 40 km/h. Ujedno traže zabranu prometovanja autobusima i velikim kamionima, te proširivanje nogostupa na mjestima gdje je njegova širina manja od jednog metra.

Uz preoblikovanje u jednosmjernu prometnicu stanari u peticiji traže da se jedna strana kolnika pretvori u parkirna mjesta za stanare ulice.

Delegacija stanara starog dijela pulske Valturske ulice, peticiju je danas predala gradskim vlastima. Naime, izgradnjom obilaznice i kružnog toka intenzivirao se promet Valturskom ulicom koja je mnogima postala poželjan pravac prometovanja. To je rezultiralo s nekoliko nezgoda i pojacanim kažnjavanjem nepropisno parkiranih vozila.

To je, pak, dovelo do negodovanja stanara pa ce gradska vlast posvetiti dužnu pažnju ovom problemu, rekao je procelnik Damir Prhat primajuci peticiju i najavio hitno sazvanje sjednice Povjerenstva za promet gdje ce se razmotriti zahtjevi stanara. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter