Peticiji za Miška pridružili se i Talijani

S Facebook grupe "Želimo javno imena počinitelja koji su petardom ubili Miška"
S Facebook grupe "Želimo javno imena počinitelja koji su petardom ubili Miška"

Više od 53 tisuće članova Facebook grupe te odaslana peticija Državnom odvjetništvu s potpisom 16 tisuća građana rezultat su inicijative javnosti da se otkriju počinitelji zlostavljanja psa Miška u Galižani, kojem su još uvijek nepoznati počinitelji petardom nanijeli smrtne ozljede te je morao biti eutanaziran.

Usto, otkriveno je da je pas i ranije zlostavljan jer je rendgenska snimka pokazala da u glavi i vratu ima olovna zrna zračne puške.

U svega tjedan dana ovoliki broj zahtjeva da se objave imena počinitelja gnjusnog zločina rezultirao je velikim pritiskom na policiju da bi se što prije otkrili počinitelji.

Posljednjih dana, nakon što je tršćanski Il Piccolo objavio vijest o zločinu u Galižani, u grupu su se masovno učlanili i talijanski vlasnici i ljubitelji životinja koji su zgroženi smrtnim ozljeđivanjem Miška.

Uz njih, grupa broji mnoštvo članova iz svih zemalja regije kao i iz cijele Europe.

U istrazi ovog zločina zasad nema pomaka. Policija je izvijestila da su do sada obavljeni razgovori s nizom osoba, no još uvijek nisu pronađeni počinitelji.

Osnivač grupe na Facebooku Domagoj Harjač objavio je i pismo koje je poslao policiji, u kojem traži odgovor na pitanje o počiniteljima.

Uz pismo policiji, članovi grupe odaslali su zahtjeve na adrese mnogih institucija i gradova i njihovih gradonačelnika, a svojom masovnošću svakog dana ukazuju na želju da se nasilju nad životinjama svake vrste stane na kraj.

Argumente nalaze i u novom zakonu, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, a u kojem se propisuju stroge kazne (do godinu dana zatvora) za ubijanje i mučenje životinja. (G. ROJNIĆ/M. SARDELIN)

Građani, javite policiji što znate

Policija moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da se jave na broj 192/052- 532-628, a informacije mogu proslijediti i putem e-maila na adresu [email protected].


Podijeli: Facebook Twiter