Peticija za pazinsku Hitnu izlazi i na ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u nešto manje od 24 sata gradanska peticija za poboljšanje uvjeta rada pazinske Hitne medicinske pomoci (HMP) uspjela internetskim putem prikupiti cak 1.200 potpisa gradana, danas ce u 9 sati ujutro poceti prikupljanje potpisa i na Trgu slobode.

Peticija ce se na glavnom gradskom trgu moci potpisati do podneva, a prikupljanje potpisa ce se nastaviti i u cetvrtak, petak i subotu u isto vrijeme, saznajemo od clanova neformalne gradanske inicijative koja ce prema potrebi akciju nastaviti i iduceg tjedna.

Stavljanjem potpisa na peticiju (potreban je OIB ili broj osobne iskaznice) gradani zahtijevaju od nadležnog ministarstva, županije i grada/opcina da oformi i financira dodatni HMP tim i ustroji izvanbolnicki hitni prijem u Pazinu kako je bilo prvotno zamišljeno na temelju strucne analize Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Peticija se nastavlja i internetskim putem na stranici http://peticija.hitna-pazin.org, a jucer su po raznim mjestima u gradu osvanuli leci naslovljeni krilaticom "Hitna je bitna!" koji pozivaju na angažman gradana oko problematike hitne medicinske pomoci.


Podijeli: Facebook Twiter