Peticija USKOK-u, Josipovicu i Kosor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnicima otoka Kolocepa i zaposlenicima tamošnjeg hotelskog poduzeca, koji zbog izigranog projekta tzv. obrazovnog turizma pod vodstvom neprofitne ustanove «Otok znanja» vec dobre tri godine «gostuju» po medijima - pukao je film. Odlucili su se za potpisivanje peticije koju šalju predsjedniku RH Ivi Josipovicu, premijerki Jadranki Kosor i USKOK-u.

Neposredni povod za takav korak je potpuna neizvjesnost u hotelima Kolocep pred nastupajucu sezonu, a tridesetak zaposlenika te tvrtke, kako smo izvijestili, tek je prije dva tjedna primilo polovinu place za prosinac.

- Nemojte nas male ljude razvlaciti po medijima, rekao nam je jedan otocanin tražeci anonimnost. Nama je najvažnije da na rodnom otoku i u jedinom poduzecu možemo normalno raditi i živjeti od svojih placa. A neka pravna država odradi svoj posao i utvrdi kako i uz cije je «posredovanje» vrijedna imovina hotela Kolocep stavljena pod hipoteku stranog kreditora te zašto razvikani projekt «Otok znanja» nije zaživio kako se to obecavalo, kaže potpisnik peticije.


Podijeli: Facebook Twiter