Peticija predana Gradu: Besplatno parkiranje traži 515 Vodnjanaca

Trgovačka ulica u Vodnjanu (Snimio Neven LAZAREVIĆ)
Trgovačka ulica u Vodnjanu (Snimio Neven LAZAREVIĆ)

Peticiju protiv naplate parkiranja u Vodnjanu s 515 potpisa predana je jučer gradskoj upravi Vodnjana, izvijestio nas je pokretač peticije Danijel Šabanović. Naplata parkiranja s cijenom od četiri kune po satu počinje u travnju, a prvih mjesec dana služit će za uhodavanje sustava i vozača.

- Obraćam vam se ovim dopisom kako bih vam predao peticiju koju je potpisalo 515 građana grada Vodnjana koji se protive uvođenju naplate parkiranja. Ovim putem vas pozivam da zaustavite provedbu odluke, jer se tome direktno protivi više od 10 posto građana koji su obuhvaćeni njome, tj. oni koji žive u Vodnjanu, stoji u Šabanovićevom dopisu gradskoj vlasti. Peticiju je pokrenuo prošlog petka.

rad je svojim građanima namijenio povlaštene godišnje karte po cijeni od 150 kuna, što ispada 40 lipa po danu. No, Šabanović nas je već upozorio da se s takvom kartom neće moći parkirati u prvoj zoni tijekom cijele godine, pa će roditelji koji dolaze po djecu u obližnji vrtić morati plaćati parkiranje po satu.

- Smatramo da i kada bi cijena godišnje parkirne karte za stanovnike Grada Vodnjana koštala simboličnih jednu kunu, odluka mora biti donesena uz suglasnost građana koji su zahvaćeni takvom odlukom. Nažalost u ovom slučaju nije bilo niti javne rasprave niti studije isplativosti, poručio je Šabanović u svom dopisu.

Parkiranje će se, prema dosadašnjoj odluci Grada, naplaćivati na parkiralištu S. Rocco (dio Kapucinske ulice, Trga slobode i parkiralište kod nogometnog igrališta) koje spada u prvu zonu, te u ulicama Istarska, Trgovačka, Smareglia i Žuka koje čine drugu zonu. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter