Petero poginulih na hrvatskim cestama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetak vikenda na hrvatskim prometnicama obilježilo je nekoliko teških prometnih nesreca u kojima je pet osoba smrtno stradalo. U dvije nesrece u Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom subotnjeg jutra živote su izgubila dvojica mladica zbog neprilagodene brzine i skliskog kolnika, dok je predvecer poginula još jedan osoba.

U mjestu Lokvicici kod Imotskog u frontalnom sudaru kamiona "iveco" i automobila oko 3 sata poginuo je Ante Tucak (20) iz Runovica. Mladic je nakon izlaska iz zavoja izgubio kontrolu nad "mercedesom", prešao na suprotan trak i sudario s kamionom. Mladic za volanom "mercedesa" preminuo je na mjestu, dok je suvozac Domagoj G. (25) iz Zmijavaca teško ozlijeden.

Tek koji sat kasnije, nova tragedija. Na Jadranskoj magistrali u slijetanju automobila izgubljen je još jedan mladi život. Oko 7.20 sati u Brelima Renato B. (22) izgubio je kontrolu nad "audijem A3". Proklizao je van svog prometnog traka, udario u zemljani nasip s lijeve strane prometnice te je potom u razbijenom "audiju" završio na zaštitnoj ogradi s desne strane. Mladic, a rijec je o policijskom službeniku, na mjestu je preminuo.

U subotu oko 19 sati u mjestu Žrnovnica u frontalnom sudaru autobusa i automobila jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijedene. Okolnosti nesrece još se utvrduju, no pretpostavlja se da je i za ovu tragediju kriv sklizak kolnik i brzina.

U slijetanju automobila s ceste u mjestu Krapina Selo oko 00.40 sati poginuo je 42-godišnji putnik iz vozila, dok je vozac pobjegao s mjesta nesrece ostavljajuci i drugog putnika, teško ozlijedenog 29-godišnjaka, u slupanom autu. Policija je vozaca pronašla i uhitila nakon što je zbog lakših ozljeda zatražio medicinsku pomoc. Vozac je izgubio kontrolu nad vozilom vozeci se preblizu desnom rubu kolnika i sletio s ceste.

Dvadesetak minuta iza ponoci u dubrovackom naselju Nova Mokošica smrtno je stradao i 17-godišnji motociklist. Mladic je izgubio nadzor nad motociklom dubrovackih registracijskih oznaka te udario u rub nogostupa i na mjestu preminuo. (M. MATANA, V. VESIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter